Voordelen van kweken

Er zijn ongeveer 10.000 planten nodig om een hectare in te richten.
Het is een meerjarige teelt van 20 jaar. Dit maakt een enorm verschil in grondbewerkings- en plantkosten. Plant- en plantkosten zijn te verdelen over een levensduur van 20 jaar.

Er zijn geen bestrijdingsmiddelen nodig, alleen het eerste jaar onkruidbestrijding moet worden toegepast,

Het zal onkruid inhalen als het eenmaal is gevestigd en onkruidbestrijdingom vast te stellen, maakt eenvoudig gebruik van herbiciden van het type graszoden.

De plant blijft de winter staan en droogt tot 15% vocht en heeft geenverdere droging nodig zoals maïs en hout om te verbranden.

De plant heeft geen kunstmest nodig, dit komt omdat ze gewoon de voedingsstoffen opslaan die ze maken (net als een bol).

Het gras kan worden gestapeld en in het veld worden opgeslagen vooreenvoudige opslag. Het zal niet rotten en is ook het beste beddengoeddat bekend is.

Mammoetgras heeft een oogstvenster tussen herfst en lente, oogstwanneer het jou uitkomt. Het is een meerjarig gewas en zal onbeperktproduceren met zeer weinig input. Verdelen zal de plant helpen om groeikracht tehebben.

info@dutchplantforce.com

Wattstraat 54 2723 RD Zoetermeer

+31 6 15 89 79 76

Mammoth Grass is een steriele plant, niet invasief, maar groeit alleen uit worteldelingen. Het groeit bijna overal. Het kan worden gekweekt op marginale gronden, omdat het zijn eigen voedingsstoffen gebruikt die door de plant zijn geproduceerd.